Welkom in groep 1 
 

   
Groep 1 lijkt wel op een Bas-klas. Op verschillende plekken in de klas is Bas te zien: op de dagritmekaarten, op onze stoelen, op de kapstok en zelfs op het raam kan je Bas zien. Hij is daar gezellig aan het spelen met andere kinderen.
Dat doen wij ook iedere dag want... samen spelen is samen leren.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag beginnen we de dag in de kring. Op woensdag zijn we vrij. In de kring zingen we een welkom-versje en mogen we heerlijk vertellen. We bespreken de dagen van de week en de dagritmekaarten. Daarna zingen we een psalmversje, bidden we en luisteren wij naar een Bijbelverhaal, daarbij is altijd een mooie plaat te zien.
Op maandag leren we een Bijbeltekst, een nieuw psalmversje of een lied.
Tussendoor maken we nog even tijd voor een bewegingsspelletje. Dan is het tijd voor fruit. Wij houden van gezonde dingen en het is elke keer weer een verrassing wat er in onze trommel zit. Tijdens het eten en drinken wordt er voorgelezen uit een prentenboek wat past bij het thema of uit een voorleesboek.

We doen iedere dag een reken- en taalactiviteit.
Op maandag hebben we Sova (sociale vaardigheden) en op dinsdagmiddag Engels.
Dondermiddag hebben we fijn muziek en op vrijdagmiddag gaan we lekker gymmen in het speellokaal.
Iedere dag spelen en werken wij in de hoeken, daarbij werken we ongeveer 6 tot 8 weken over een thema. Alles wat we dan doen, heeft te maken met ons thema. Wat we gaan doen, plannen we op het planbord. We werken aan een ‘moet-werkje’, bouwen in de bouwhoek, spelen in de huishoek, kleien iets moois enz. Ondertussen oefenen we spelenderwijs allerlei vaardigheden, bijv. taal, rekenenn, motoriek, sociale omgang.

Buitenspelen doen we natuurlijk ook graag: lekker fietsen, klimmen, glijden, tikkertje doen, spelen in de zandbak en nog veel meer. Het liefst doen we dit 3 keer per dag: 10u-10.30u, 12.20u-13u en 14.30u-15u.

Iedere maandag krijgen de leerlingen het 'Kleuternieuws' mee naar huis. Daar staat in wat we die week gaan doen en wat we gedaan hebben. Ook andere (belangrijke!) informatie zetten we in het 'Kleuternieuws'.

Op maandag en dinsdag is juf de Leeuw in de klas en op donderdag en vrijdag is juf van Toor in de klas. Juf de Leeuw is vanaf de herfstvakantie met zwangerschapsverlof. Juf Ebbers komt eind november weer terug in groep 1. Zij gaat werken op donderdag en vrijdag.

Heeft u vragen, wilt u andere bijzonderheden delen of bent u nieuwsgierig geworden? Kom gerust even aan!
 
Hartelijke groeten van
Juf de Leeuw, juf van Toor en juf Ebbers 
en natuurlijk van alle kinderen uit groep 1.