Welkom in groep 5/6!

Algemeen

Groep 5/6 is de enige combinatiegroep in Teuge. Wel even wennen voor de juf, maar voor de kinderen voelt het inmiddels al aan als heel normaal. In groep 5/6 heerst er een fijne, sfeer waarin iedereen zichzelf mag zijn. De groep houdt van een grapje, wat beweging tussendoor en is leergierig! In de klas is het ochtendprogramma bijna volledig gescheiden en wordt er van de kinderen verwacht dat ze goed zelfstandig kunnen werken en klaar staan voor elkaar op het moment dat de juf instructies geeft aan de andere groep. Het middag-programma met onder andere de zaakvakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur worden gezamenlijk behandeld. Datzelfde geldt voor tekenen en handvaardigheid. Wel net zo leuk en ook goed voor de binding van de kinderen tussen groep 5 en 6 onderling. 

 

Bijbelonderwijs

Iedere dag begint met het Woord van God. Op maandag wordt de nieuwe psalm van de week uitgelegd en de psalm van de vorige week overhoord. Iedere dinsdag tot en met donderdagmorgen luisteren de kinderen naar het Bijbelverhaal. Er wordt dan geprobeerd om samen met de kinderen te zoeken naar de boodschap van de Heere vanuit Zijn Woord. Op vrijdag is er een verwerking. De methode die daarvoor wordt gebruikt is ‘Hoor het Woord’. Op donderdagmorgen wordt stil gestaan bij Bijbelse namen en feiten met behulp van de methode Leer het Woord. 

 

Huiswerk

In groep 6 wordt de hoeveelheid huiswerk aanzienlijk meer. Voor groep 5 geldt een reductie van het huiswerk dat groep 6 krijgt, omdat beide groepen gezamenlijk dezelfde stof behandelen. Het huiswerk wordt zo mogelijk drie weken van te voren opgegeven en staat op het bord en in het huiswerkschrift van de kinderen. Elke dag even leren is beter dan de avond voorafgaand aan de repetitiedag alles tegelijk. Herhaling blijft de beste leermeester.

Naast huiswerk is er ook de mogelijkheid om op eigen initiatief te oefenen met behulp van Ambrasoft en Bloon en is het lezen van boeken natuurlijk altijd goed! 

 

Contact

Via Schoolwapps houdt Juf van Baren u  op de hoogte van de nieuwtjes rondom de klas met eventueel foto's. Ook bent u van harte welkom in de klas om eens een kijkje te nemen. Heeft u vragen over het functioneren van uw kind of welzijn? Twijfel dan niet om contact op te nemen!